Saturday, July 31, 2010

VINTAGE SUITCASE.....NOSTALGIC


Masihkah u all ingat....hihihi beg kotak ni famous masa era 70-an...bawak gi sekolah tapi waktu tu beg kotak2 merah hitam....perghhhhh....memang sakan bergaya bawak gi sekolah...tapi bila dah isi buku...mak aiii berat cam angkat batu....tapi nak melawa nyer pasal...sanggup....hihihiihhihih...

So untuk mengembalikan nostagia lama pakai beg kotak ni....kita layan jer la yang ni...tapi sekarang ni kita wat decor jer...sama ada di bilik anak2 atau di ruang tamu....tapi nak bawak as suitcase for 2 days travel...boleh juga.... layannnnn...

Price : RM165

Measurement

Tinggi - 11 inci
Panjang - 16 inci
Lebar - 6 inci

Design 1 ~ London









Design 2 ~ Maypole Soap





DOORMAT FOR SALE

New Stock came in for Hari Raya...........untuk pengemar & pengumpul topiari atau pun untuk pengemar & pengumpul alas kaki.........topiary doormat datang lagi......

TOPIARY DOORMAT .....hanya RM39 sehelai....(berat & tebal)

Tuesday, July 27, 2010

ALAS MEJA

Assalamualaikum semua......

Anda tercari2 Alas Meja Lace Putih????...jom layan yg ni dulu....

Alas meja kopi ~ RM115
Alas meja (8 kerusi) ~ RM180
Alas meja (10 kerusi) ~ RM190

Free postage



Monday, July 26, 2010

TEASET LAMP SHADE

Salam...

Hmmm....tik tok tik tok tik tok........Hari Raya is coming dear.........you may need to add something new to your lovely home..... start thinking ....think! think! think!.....

Interested????? ......Please place your order with RM50 as deposit. As this Teaset Lamp Shade is custom made, please give me at least 2 weeks to deliver it to you.

*** please take note that the shade will be as shown in the 3rd picture.....

Teaset Lamp Shade = RM395





The shade will be like this.....

Sunday, July 25, 2010

ENAMELWARE FOR SALE

Salam

PRE-RAMADHAN SALE ..... SALE ..... SALE ...Limited Time from 26 July until 28 July 2010.

This set consists of 6pcs of container.....Normal Price is RM430 & Now is RM340

If you wish to purchase loose item....you are not entitle for the discount.

RM50 deposit is required for booking ...... & not refundable.

Installment???? calling2 la....(hp/e-mail or ym).... :)


Normal Price : RM210



Normal Price : RM110



Normal Price : RM110

Thursday, July 22, 2010

TINWARE FOR CUPSCAKE LOVERS

Salam......

To add more colours to your display rack or to add your cupscake design collection....we offer you some other choices....

You may also use it for HARI RAYA hamper.....or give away to the love ones.... :)


Brown Cupscake - Square 3 in 1 ~ RM55
Measurement
25 cm x 11 cm ~ L
19 cm x 10 cm ~M
17 cm x 8 cm ~S



Brown Cupscake - Round 3 in 1 ~ RM49
Measurement
25 cm x 11 cm ~ L
20 cm x 9 cm ~ M
17 cm x 8 cm ~ S



Brown Cupscake - Cylinder (Single) ~ RM17
Measurement
14 cm x 15 cm


Brown cupscake - Cylinder 3 in 1 ~ RM35
Measurement
11 cm x 14 cm ~ L
9 cm x 13 cm ~ M
8 cm x 12 cm ~ S

Wednesday, July 21, 2010

TEA COZY OUT FOR GRABS

Hmmmm.....here are some Tea Cozy for you to choose.....

Product : Tea Cozy
Price : RM20

Pastel Green


Beige



Strawberry

CARPET / RUG FOR SALE.....

Salam....

Setelah lama berehat....sudah sampai masanya untuk start balik engine......ok...layan dulu carpet2 ni....Lebaran bakal menjelma...hmmmm elok sangat la tu...

FLORAL CARPET/RUG

Measurement : 31" x 20"
Price : RM78 per pc


Colour : Red




Colour : Green






Colour : Blue



Monday, July 19, 2010

FITNAH YANG DI LEMPARKAN OLEH MRSNOR WAHID

Assalamualaikum kepada semua.....

Seboleh nya ruangan BLOG saya hanya untuk ruangan berniaga sahaja....tanpa sebarang coretan2 yang menyimpang dari matlamat perniagaan saya......tetapi disebabkan isu ini saya terpaksa mengotorkan blog saya untuk membersihkan nama saya yang dicemarkan oleh orang yang bernama MRSNOR WAHID

Pada 23 July 2008 pukul 1:02am MRSNOR WAHID telah meng'order' 1 pelita bunga RA = RM25 dan 1 lantern (lampu laut besar) yang telah siap spray & decal = RM45 dan kos pos = RM6, kesemuanya berjumlah RM76 dan pada 24 July 2008 MRSNOR WAHID telah membuat pembayaran sebanyak RM76 ke account Maybank saya. Kemudian barang itu dihantar ke MRSNOR WAHID.

Saya amat kesal dengan tindakan seorang blogger yang dikenali sebagai MRSNOR WAHID yang telah menfitnah saya dengan urusniaga yang dijalankan pada 23 July 2008 dengan mengatakan saya menjual pelita dibawah ni kepada dia dengan harga RM50 sedangkan urusniaga sebenar adalah RM25.....sudahlah MRSNOR WAHID menipu harga ditambah lagi kata2 nista yang dilemparkan kepada saya.....

Anda nilaikan sendiri perangai sebenar MRSNOR WAHID.... yang mana ramai OTAI2 blogger masak benar dengan tingkah laku & perihal orang yang bernama MRSNOR WAHID. Siapa yang tak kenal MRSNOR WAHID di laman Wanita Melayu.Com??????....dan juga di forum2 sembang yang lain (pasti ramai otai2 yang mengangguk kepala...saya pasti!!!!!).

Gambar & perbualan ini telah sempat saya buat salinan dari English Style Decoration Group dilaman facebook. Entry dibawah ini telah di"delete" selepas saya menghantar message kepada MRSNOR WAHID meminta penjelasan darinya.....mungkin kerana kekalutan & ketakutan orang yang berkenaan telah dengan kadar segera men"delete" entry ini......tanpa disedari saya telah terlebih dahulu membuat salinan. Bijak2...

Saya telah memberi tempoh masa selama 24 jam untuk MRSNOR WAHID membuat penjelasan & memohon maaf secara terbuka....tetapi tiada tindakan dari MRSNOR WAHID...dia masih tetap dengan angkuh dan masih meneruskan kata2 nista kepada saya melalui message di facebook.....Dengan tindakannya itu saya terpaksa mendedahkan di blog saya untuk pengetahuan semua.

Inilah perbualan penuh yang dia memfitnah saya secara terang terangan pada June 2010 dilaman facebook English Style Decoration Group.....




Gambar ini telah dimuat turun oleh Naiz Ismail di laman facebook "English Style Decoration Group" -album "Geder di rumah MrsNor"


MrsNor Wahid - June 24 at 11:25am
lampu ni ler mula2 beli dulu RM50 mahal nak mampus...pada hal lampu nyomya tu RM4..spray jah lepas tu tapal decal..tak sampai harga RM10 pun decal..huhu aku tertipu aku tertipu..tapi tak apa...

Naiz Ismail - June 24 at 11:26am
gilo babas mahalnye..kene hok ni jah moknik. nati nok g cari. tak sangka lampu buruk gitu leh jd lawo. selalu tengok org jual kat pasar pagi, cuma nak dpt idea jd lawa segini tok pandaaa...ekek..ekekkeke....

MrsNor Wahid - June 24 at 11:28am
nak buay guana Ina masa mula2 terjebak dlm dekor ni boodohhh tak tahu ghapo...lor ni celik dah ler mata..

Naiz Ismail - June 24 at 11:30am
ye lah, apa pun time mula2 tak pandai. dah pandai, baru tau tak perlu berhabis byk nak hias rumah yek. eemm... tak per kito intai2 dulu....kutip idea mana yg boleh. tertarik sbb rasa lampu tu murah je regenye...ekek.ekek..nanti p romantika plaza angsana. sana pun byk choice n lawo2. gilooo...giloo...

Rahimah Ahmad - June 24 at 2:3pm
HEHEHE..GILO..JANGAN TAK GILO....

Nick Aureanayz - June 24 at 2:45pm
lawo2 ambo hok tgk nie pun hampir2 gilos....:)

Naiz Ismail - June 24 at 2:54pm
kakna jgn gilos. ekke..ekek...dok babak gilo blako...eheheheeheee...

Kahariah Mk - June 24 at 4:11pm
50 hengget mahalnya! cepatlah kaya org hok jual tu!

MrsNor Wahid - June 24 at 5:00pm
a'ah RM50...penjual dlm WMC dan yg dok sindir akak dlm wall geng dia yg salah satunya ada dlm list friends...memang kaya pun rumah mengalahkan rumah mat salleh hahahaha

Pugiyana Hussin - June 24 at 9:12pm
mmg kaya sungguh laa ni kak nor weeehhh..masin laaa mulut dia org yeeee...

Rahimah Ahmad - June 25 at 12.15am
HAH...DOH TAU KAYO...KURE-KURE KANLAH KUTU TU..HEHEH

MrsNor Wahid - June 25 at 12:16am
hahahaha ima... kure kure dalam perahu ker hahaha

Rahimah Ahmad - June 25 at 1:27am
haahhahahah..pende la kak nor ni tau......cheh...

Rahimah Ahmad - June 25 at 1.28am
gelak la tu..mentang-mentang le imta tak reti sesangat cakap kelate...nanti nak suruh adik ipaq ima ajokan...dia ore kb tau...hhhuuhh..

MrsNor Wahid - June 25 at 8.53am
~ooo ima ada adik ipar kat KB..kalau gitu boleh dtg KB ler...singgah umah buruk akak iyer nanti ..

......TAMAT PERBUALAN........

Walaupun saya peniaga tetapi tidak lah tercapai akal fikiran saya untuk menjual pelita itu dengan harga RM50.....bagi saya harga RM25 cukup memadai.....

Sebagai peniaga yang duduk di Kuala Lumpur....(jgn samakan kos di kawasan anda)....saya perlu menanggung kos2 sepeti berikut:-

1 - Harga pelita
2 - Warna (spray) + upah spray
3 - Decal
4 - Idea (kreativity) ~ pada masa itu saya pencetus idea ini di WMC
5 - Duit Minyak
6 - Masa.....

Setelah di kira2 adalah untung lebih kurang RM5......kaya ker dengan RM5 tu? Haloo....meniaga mesti untung kan????? Tergamak kah anda untuk menjualnya dengan harga RM50???? Hilang akal ape!!!

Untuk pengetahuan anda semua...salah seorang pembeli pelita berkenan adalah Puan Faridah Ithinin a.k.a Ida Faridah (terkenal juga di laman2 forum & facebook) ....anda boleh tanya sendiri dengan beliau....berapa harga yang beliau beli dengan saya......adalah mustahil saya mahu jual dengan harga berbeza2 sedangkan harga yang dipamerkan di ruang jualan saya di WMC (pada tahun 2008) adalah RM25.

SILA JAWAB MRSNOR WAHID!!!!!!!!!!!!!!!.....

JIKA ANDA DENGAN BERANI MENGELUARKAN KATA-KATA DIATAS.....SAYA KIRA ANDA JUGA BERANI MENJAWAB PERSOALAN SAYA....

ANDA PERLU JAWAB SECARA TERBUKA......DAN PERMOHONAN MAAF JUGA SECARA TERBUKA....

MRSNOR WAHID......saya juga akan keluarkan e-mail/message antara kita in full version.....awak cuma berani mengeluarkan sebaris kata2......itu memang permainan awak....mengaburi mata semua orang tentang isu sebenarnyer...................Jangan risau MRSNOR....ada lagi yang akan saya keluarkan........

Untuk pengetahuan semua....pada hari Jumaat lepas, saya berjaya juga menyerang ruangan chatting di blog MRSNOR WAHID....dengan kelam kabut dia men'delete' posting saya dia ruangan itu dan terus block IP address saya.....Nampak sangat dia tidak boleh menerima kenyataan tentang kesalahan yang dilakukan dan takut benar untuk menjawab....dan takut benar orang-orang yang selalu masuk blog dia tahu keadaan sebenar.....apapun saya pasti ada yang sempat baca di ruangan chatting itu dan ada beberapa orang yang saya nampak memberi pendapat mereka...ternyata ada diantara posting mereka juga di delete......hhhhhmmmmm betul juga statement kat blog itu tentang kaki ampu......hahahahhaha betul tak???? Cuma posting kaki2 ampu sahaja yang kekal diruangan chatting dia ....pendapat yang "kureng" akan didelete..........tak gitu MRSNOR WAHID?????......Pandai memutarkan belitkan fakta akhirnya MRSNOR WAHID terbelit!!!!!!!!!!!!!!!

KENAPA MRSNOR PERLU "DELETE" DAN 'BLOCK IP ADDRESS' SAYA????? JAWAB MRSNOR WAHID

Disebabkan MRSNOR WAHID tidak berada dalam listing facebook saya....jangan ingat saya tidak tahu posting yang kamu lakukan.......APA????? DIAM TAK BERERTI SALAH???? Hahahahhah Kamu memang pandai buat lawak.......Haloooo orang2 kampung....pernahkah sebelum ini MRSNOR WAHID DIAM????? PERNAHKAH??????....Kenapa kali ini????? MRSNOR WAHID TERTELAN PANADOL KAH????? Mungkin terkesima gamaknya....... :)

Kan bagus kalau dari dulu lagi MRSNOR ambil sikap begini (DIAM)...aman sikit laman2 forum.....tiada kata2 sinis yang mengguris hati .......ini tidak....suka hati mengkritik hiasan rumah orang (depan2 tuan rumah)....tanpa memikirkan perasaan tuan rumah....wei!!! suka hati la orang nak hias rumah mereka.........sempurna sangatkah kamu wahai MRSNOR WAHID?????

Kamu jangan ingat boleh lari dari realiti........Ingat!!!! Kamu perlu jawab soalan saya & minta maaf.....

Tunggu tayangan selanjutnyer......

Sunday, July 18, 2010

MY COOKIES CORNER ~ YUMMY

Salam Kengkawan,

Hmmmmm........alamak pose pon lom lagi...listing kuih dah kuar...heehehe....hhehehe....kalau berminat leh calling2...nak jadi dealer pon boleh.... Ada lebih kurang 38 jenis kuih....ini antaranyer..

Notes:-
Botol kecik - kuantiti lebih kurang 50 pcs
Botol besar - kuantiti lebih kerang 100pcs
Container- kuantiti lebih kurang 50pcs


















Pineapple Tart





















Winter Sonata

















Sweet Strawberry




















Sweet Strawberry (Closed up)





















Strawberry cookies
























Strawberry Cookies (closed up)




















Semperit Pandan


















Semperit Pandan (Closed up)




















Semperit Mocha


















Semperit Mocha (Closed up)





















Semperit Cookies


















Semperit Cookies (Closed up)























Rainbow Sugi


















Rainbow Sugi (Closed up)



















Mama Carrie




















Mama Carrie (Closed up)




















Makmur





















Love Letters

















London Almond
















Hazel Nut




















Hazel Nut (Closed up)




















Cresent Nut
















Cresent Nut (Closed up)


























Coffee Oil

























Coffee Oil (Closed up)
























Havanna Sparkle


















Chocolate Treasure























Snow Chocolate Almond


















Snow Almond Chocolate (closed up)























Chocolate Almond Rice

















Chocolate Marble Bar






Chocolate Marble Bar (Closed up)







Chocolate Chips







Chocolate Chips (Closed up)











Ceshew Nut







Ceshew Nut (closed up)






Cappuchino Cookies








Cappuchino Cookies (closed up)







Almond Slice






Almond Slice (closed up)